Program

Under BARNLEK 2023 kommer det dansas danser från alla de nordiska länderna, det kommer finnas möjlighet att prova på att slöjda, att spela folkmusik och att få nya vänner. Dessutom blir det invignings- och avslutningsceremoni, festtåg genom orten och dansuppvisningar på stan.

dansande-fotter-smal.jpg

 

 

Här finns en nedladdningsbar pdf över det mesta som händer under BARNLEK 2023 i Lerum. Ladda ner:  Program uppdaterat 23 maj, 2023  (pdf)

Från BARNLEK finns många möjligheter till utflykter. Några av dessa kan bokas vid anmälan men vi har också många förslag på utflykter du själv kan sätta ihop.

Läs mer: Utflykter

För att skapa en fantastisk avslutning på BARNLEK 2023 med dans, sång och musik från hela Norden behöver vi dig. Spelande och/eller dansande ungdom. Med hjälp av professionella musiker och dansare skapar ni ett musik- och dansfyrverkeri där alla kan vara med till avslutningsfesten lördagen 15 juli. 

 

Läs mer: Tillsammans i Norden

Självklart ska BARNLEK 2023 avslutas med en hejdundrande avslutning. Det blir en stor dans- och musikföreställning som skapats av deltagarna i Tillsammans i Norden. Alla deltagare på BARNLEK 2023 kommer att vara med på scenen under avslutningen. Ta gärna på dig din dräkt.

Deltagarna på BARNLEK 2023 har möjlighet att delta med sin dansgrupp i PR-uppvisningar runt om i Lerum. Anmälan till detta görs i samband med anmälan till stämman. Att göra en PR-uppvisning är ett sätt att göra reklam för folkdansen, samtidigt som gruppen har kul och får en chans att öva in en uppvisning tillsammans.

Vill du se en uppvisning?

Här är en affisch med information om vad som händer på Bagges torg. Håll utkik i våra sociala medier för mer information om uppvisningar att titta på.

Uppvisningar på Bagges torg

Välkomna på invigning av BARNLEK 2023. Du kommer att få se alla länders samdanser. Från alla länder finns det barn som visar upp dessa. Invigningen kommer att avslutas med en stor raket!

Onsdag 12 juli klockan 14.00 ses vi i Lerums Arena Hall B+C!

Du behöver inte ha dräkt på dig men ta gärna på dig BARNLEK-tröjan!

balloons-268553_640.jpg

Läs mer: Invigning

Att leka tillsammans med andra är ju roligt men hur leker man i olika länder? På BARNLEK 2023 får du leka lekar i form av regellekar, klapplekar och sånglekar från Nordens alla länder.

kids-play.png

Musikgrupper som kommer till BARNLEK 2023 kan lära sig att spela låtar från olika länder genom att gå på kurser. Grupperna har också möjlighet till att göra framträdanden, spela till dans och spela med likasinnade. På BARNLEK 2023 finns ett särskilt erbjudande för dig som är född 2007 till 2010, du kan anmäla dig till Tillsammans i Norden.

Du kommer få många möjligheter till dans på BARNLEK 2023. Det kommer finnas många danskurser med spännande danser från de olika länderna. Ledare och barn visar och förklarar innan vi dansar tillsammans. Det finns lite lättare kurser för yngre och lite svårare för äldre.

På kvällsdansen dansar vi tillsammans kul danser som det är lätt att delta i. Danserna visas innan så att alla kan hänga med. På slutet av danskvällen är det fridans då är danslokalen öppen för de som vill dansa, spela eller sjunga.

Under lägret kommer man också kunna dansa uppvisning på stan och delta i de Nationella uppvisningsprogrammen där alla deltagare deltar.

dansenvirvlar-IMG_0821_600px.jpg

Läs mer: Dans

Vi sjunger sånger, gör sånglekar och sångdanser på olika språk. Varje tillfälle varvas sånger från två nordiska länder. Hur sjunger man för någon som fyller år i de olika länderna? Här får du lära dig födelsedagssångerna.

 

 

 

Kalaspolka - en ny låt för dig som ska på BARNLEK 2023.

  Kalaspolka.pdf 

kalaspolka.jpg

 

Läs mer: Kalaspolka