Fredag 14 juli är det konsert med Spöket i köket som därefter också spelar till dans.

Entrén öppnar 19.30
Startar 20.00

Köp din biljett via Tickster här! Alla är välkomna! (OBS! För deltagare och funktionärer på BARNLEK 2023 ingår konserten i anmälningsavgiften.)

Ladda ner affisch för konserten med Spöket i köket! 

 

spoket-i-koket-bild.jpg

Om Spöket i köket

En katastrofoni av hembränd folkmusik i storbandsformat!

Spöket i Köket har utmärkt sig som en ny urkraft på folkmusikscenen i Norden. Ett svenskt/danskt folkfusion-storband med sällan skådad partypotential som hanterar lika väl skira visor och polskor som käftsmälliga reels och schottisar.

Musiken kommer från nordiska och kanadensiska folkmusiktraditioner och egna bitar i traditionell stil, arrangerade av bandledaren, busschauffören och hjälten – Nisse Blomster. Det är lika vårdslöst skrikigt som betryggande vilsamt, lika våldsamt som medhårs. Det är tio musiker som spelar på tjugo instrument och sjunger på fyra språk, hälen solitt nedstampad i traditionell musik och tårna spretandes ut i manouche-jazz, fusion, heavy metal och en stor dos avant-garde pop á la Frank Zappa. Ett lounge/rave-folkband, det enda i sitt slag!

Mycket har sagts om Spöket; gangstafolk, tvättäkta orkester, barnmusik för vuxna, ett kärleksbarn mellan besinningslöst umpa-bumpa och raj-raj på logen. Det är helt enkelt en liten katastrofoni av hembränd folkmusik i storbandsformat.

Framträdanden av:
Nisse Blomster - gitarr, mandolin, banjo, sång, podorythmie
Signe Kierkgaard Schmidt - fiol
Mads Kjøller Henningsen - flöjter, vevlira, säckpipa, mungiga
Lies Hendrix - durspel
Sebastian Petersson - trombon
Albin Lagg Trumpet - flygelhorn
Erik Larsson Tenorsaxofon - klarinett
Henrik Büller - barytonsaxofon, altsaxofon
Erik Bengtsson - kontrabas
Emma Engström - piano, orgel