BARNLEK 2023

Fredag 14 juli är det konsert med Spöket i köket som därefter också spelar till dans.

Entrén öppnar 19.30
Startar 20.00

Köp din biljett via Tickster här! Alla är välkomna! (OBS! För deltagare och funktionärer på BARNLEK 2023 ingår konserten i anmälningsavgiften.)

Ladda ner affisch för konserten med Spöket i köket! 

 

spoket-i-koket-bild.jpg

Om Spöket i köket

En katastrofoni av hembränd folkmusik i storbandsformat!

Spöket i Köket har utmärkt sig som en ny urkraft på folkmusikscenen i Norden. Ett svenskt/danskt folkfusion-storband med sällan skådad partypotential som hanterar lika väl skira visor och polskor som käftsmälliga reels och schottisar.

Musiken kommer från nordiska och kanadensiska folkmusiktraditioner och egna bitar i traditionell stil, arrangerade av bandledaren, busschauffören och hjälten – Nisse Blomster. Det är lika vårdslöst skrikigt som betryggande vilsamt, lika våldsamt som medhårs. Det är tio musiker som spelar på tjugo instrument och sjunger på fyra språk, hälen solitt nedstampad i traditionell musik och tårna spretandes ut i manouche-jazz, fusion, heavy metal och en stor dos avant-garde pop á la Frank Zappa. Ett lounge/rave-folkband, det enda i sitt slag!

Mycket har sagts om Spöket; gangstafolk, tvättäkta orkester, barnmusik för vuxna, ett kärleksbarn mellan besinningslöst umpa-bumpa och raj-raj på logen. Det är helt enkelt en liten katastrofoni av hembränd folkmusik i storbandsformat.

Framträdanden av:
Nisse Blomster - gitarr, mandolin, banjo, sång, podorythmie
Signe Kierkgaard Schmidt - fiol
Mads Kjøller Henningsen - flöjter, vevlira, säckpipa, mungiga
Lies Hendrix - durspel
Sebastian Petersson - trombon
Albin Lagg Trumpet - flygelhorn
Erik Larsson Tenorsaxofon - klarinett
Henrik Büller - barytonsaxofon, altsaxofon
Erik Bengtsson - kontrabas
Emma Engström - piano, orgel

Stämman är normalt sett ett slutet arrangemang för de som är med hela tiden. Men den här gången har du som bor i Lerum eller kan ta dig till Lerum en möjlighet att prova på vissa av aktiviteterna. Målgruppen för arrangemanget är barn och ungdomar 8-16 år men fungerar för yngre och äldre också.

Ladda ner affisch med de öppna aktiviteterna (pdf) 

Hur funkar det?

Aktiviteterna äger rum i Lerums Arena, är gratis och kräver ingen anmälan. De flesta aktiviteter får du prova på själv. Yngre barn ska ha med sig en ansvarig vuxen, barn och ungdomar i det äldre spannet får komma själva.

Det finns även möjlighet att se uppvisningar på allmänna platser i Lerum under stämman, bland annat i samband med paraden på fredagen.

Konserten och dansen med Spöket i köket kräver betald biljett för dig som inte har ett stämmoarmband.

Torsdag 13/7

10.30-11.20 Danser från Färöarna 7-11 år, Lerums Arena hall B
10.30-11.20 Finska danser 12-16 år, Lerums Arena hall C
11.20-13.00 Pyssel och slöjd, Lerums Arena foajé

Fredag 14/7

10.30-11.20 Danska danser 7-11 år, Lerums Arena hall B
10.30-11.20 Svenska danser 12-16 år, Lerums Arena hall C
11.20-13.00 Pyssel och slöjd Lerums Arena foajé
13.30-15.00 Parad med dans Lerums centrum
15.00-16.30 Nationella uppvisningar Lerums Arena
20.00-22.00 Konsert & spel till dans med Spöket i köket, Lerums Arena (BILJETT KRÄVS)

Lördag 15/7

10.30-11.20 Norska danser Alla åldrar, Lerums Arena hall B
11.20-13.00 Pyssel och slöjd Lerums Arena foajé
18.30-19.30 Avslutningsprogrammet Lerums Arena

Passa också på att besöka utställningen Språk i Norden på Lerums bibliotek under veckan.

Spöket i köket

Om du är deltagare eller funktionär på BARNLEK 2023 och har ett armband ingår konserten och dansen med Spöket i köket. Du som inte är deltagare på hela stämman måste köpa en biljett till konserten.

Köp din biljett via Tickster här!

Uppvisningar på stan

Under framförallt fredagen och lördagen kommer det vara uppvisningar på stan och på olika vård- och omsorgsboenden. Du får då möjlighet att ta del av toner, folkdräkter och danser från alla våra nordiska länder.

Lerum_bagges torg 2023-07-13_2.jpg

Paraden som alla deltagare är med i är en annan möjlighet att få se dans. Då kommer alla att dansa vid tre olika platser. Om du står på ett ställena så kommer du att få se en polka en vals och en schottis. Eller en förresten, eftersom alla kommer dansa valfri variant till samma musik kommer du säkert att få se många olika varianter av polka, vals och schottis.

Om du blivit trött i benen av dansandet eller bara vill göra något annat så kan du komma till aktivitetsrummet. Här kan du pyssla, prova på slöjd, spela något eller bara ta det lugnt en stund. Aktivitetsrummet är öppet nästan hela dagarna.

Underkategorier

Här finns annan praktisk information om saker som rör mat, boende, stämmoband, funktionärer och produkter som finns att köpa innan och under BARNLEK 2023. Klicka på varje artikel för att läsa mer. Vill du veta mer om innehållet på BARNLEK? Läs mer på Program.

Har du fler frågor? Se Frågor och svar eller allmän info Om BARNLEK.

Under BARNLEK 2023 kommer det dansas danser från alla de nordiska länderna, det kommer finnas möjlighet att prova på att slöjda, att spela folkmusik och att få nya vänner. Dessutom blir det invignings- och avslutningsceremoni, festtåg genom orten och dansuppvisningar på stan.

dansande-fotter-smal.jpg

 

 

Anmälan för deltagare är öppnar i december. Anmälan görs i grupp och alla barn har minst en ansvarig vuxen ledare med sig.

Funktionärsanmälan är öppen också i december och vi behöver många funktionärer.