Här kommer du att hitta länken till anmälan för funktionärer till BARNLEK 2023 och informationen om vilka typer av funktionärer vi söker.

_MG_9661-skratt-600px.jpg

Kom och var funktionär!

Det behövs många händer för att ett barnlekarrangemang ska gå i lås. Flest personer behövs under själva stämman. Har du möjlighet att delta en eller flera dagar och bidra med dina händer så vill vi gärna ha din hjälp. Helst önskar vi att du kan hjälpa till flera dagar men vi har förståelse för att jobb och annat ställer till det.

Gemensamt i föreningen

Det går så klart alldeles utmärkt att komma ensam som funktionär men vi vill slå ett extra slag för att göra detta tillsammans med vänner. Till exempel skulle det passa jättebra för en förening att ta ansvar för vaktandet av en skola hela veckan. Ni får en möjlighet att umgås och kanske lära känna varandra på andra sätt än genom dansen.

Vad ingår och kostar det något?

Det kostar inget att vara funktionär. Alla funktionärer får en t-shirt (efter sista anmälan är det i mån av tillgänglighet då beställningen redan kommer vara gjord) för funktionärer som ska användas när man arbetar. Meddela vilken storlek du vill ha på din tröja med hjälp av mått-tabellerna nedan. Damtröjan är en snävare figursyddmodell medan barn- och herrtröjan är en normal t-shirt.

Måttlista T-shirts, sublimering.JPG

Kaffe finns att hämta utan kostnad och du får mat i anslutning till ditt pass. Om du hjälper till minst åtta timmar får du även mat och erbjuds boende, på golv i skolsal, i anslutning till de funktionärspassen du blir uppsatt på i samband med stämman.

Du har möjlighet att delta i det ordinarie programmet när du inte har uppdrag under de dagar du är funktionär. Det ordinarie programmet är riktat till barn 8-16 år. Det kommer också att finnas programpunkter särskilt riktade till funktionärer om det finns intresse för det.

Om du vill köpa till några av de BARNLEK-produkter som säljs så betalar du dessa själv. De förbeställs och faktureras. Eventuella köp under BARNLEK 2023 sker med stämmoarmbandet eller med kort i kansliet. Hela arrangemanget är kontantfritt.

Saker att fylla i på anmälan

Innan du fyller i anmälan är det bra att tänka på vilka tider du kan vara funktionär, vad du vill arbeta med och lite andra saker.

Vilka tider kan du vara funktionär?

På anmälan som funktionär anger du vilka tider du kan ställa upp. Vi kommer inte ge dig några pass på andra tider än de du skrivit. Tänk på att vi inte räknar med tiden det tar för dig att ta dig till Lerum. Vi räknar med att du kan vara på plats de tider du angett. När anmälningarna är inne och bearbetade (under april) kommer bekräftelse på vilka tider du får jobba, vilka måltider och övernattning med mera vi bokat för dig.

Passens längd beror på uppdraget. Vi hoppas att du kan ställa upp under flera pass, samma dag eller vid flera tillfällen under barnleksveckan. Det minsta du kan anmäla dig att arbeta är fyra timmar. Kan du bara vara funktionär en dag är åtta till tio timmar lämpligt.

Var dansar du?

I anmälan anger du den förening du tillhör. Om du inte tillhör någon förening kan du fylla i den förening som värvat dig som funktionär. Då kan vi ge dig arbetspass tillsammans med någon från den föreningen.

Vilka språk kan du?

Vi kommer behöva hjälp med tolkning så markera vilka språk du kan, så kanske vi ber dig om hjälp.

Vad du kan få för typ av pass som funktionär

På anmälan som funktionär anger du vilken typ av arbete du helst vill göra enligt kategorierna nedan. Under några kategorier samlas flera roller under några finns det bara en just nu.  Observera att det kan tillkomma roller under respektive kategori.

Vi kan inte garantera att du bara får jobba som det du helst vill men vi ska göra vårt bästa.

Kategorierna är: servicevakt, värd, dansinstruktör, musiker, ljudtekniker, fotograf, kanslifunktionär, funktionärspool och hantlangare före eller efter stämman. Beskrivning av respektive kategori och vilken typ av arbete som hör till den, om det är flera, beskrivs nedan.

Övrig information

Längst ner i anmälan finns det ett fält där du kan fylla i övrig information du vill att vi ska veta. Om du vill bo med ett specifikt folkdanslag är det här du får fylla i det.

 

Funktionärsroller

 Servicevakt

I den här rollen har du en fast plats att vara på. Du pratar med få personer åt gången – men totalt kan det bli många människor som passerar dig. Du förväntas ha kunskap om ditt specifika arrangemang och den informationen får du av oss eller lär dig av erfarenheten i rollen.

 • Skolvakt

Kolla ingången och att de som kommer in har stämmoarmband, göra ronder med jämna mellanrum, ha hand om krislistor och telefon, ha koll på utrymningsvägar och återsamlingsplats samt berätta om dem för boende, ha koll på kaffekokning samt tillhandahålla vatten, vara behjälplig vid problem och frågor i huset, föra loggbok, ha hand om plåster och skrivmaterial

 • Matsalsvakt   

Kolla ingången och kön samt att de som kommer in har stämmoarmband, torka bord, hålla ordning, fylla på till exempel servetter, knäckebröd och porslin, ta ut sopor, med mera

 • Dörrvakt   

Stå i yttre entrén till danslokalen och kontrollerar att det bara är deltagare som kommer in. Eventuellt kontakt med skyddspersonal/funktionärer

 • Trafikvakt   

Visar paraden vägen, visar publik var de kan stå, stoppar trafik och tillkallar sjukvårdspersonal vid behov.

 

Värd

Du gillar att ordna så att saker flyter på smidigt. Du hjälper gärna andra som behöver hjälp. Du står inte handfallen inför en uppgift. Du pratar gärna inför folk, oavsett om det är få personer eller många. Vissa av uppgifterna kräver att du förflyttar dig, andra är på en plats.

 • Scenvärd   

Håller kontakt med instruktörer och musiker, hjälper ljudteknikern och presenterar dem som ska upp på scenen. Ser också till att det finns vatten att dricka till instruktörer och musiker.

 • Paradvärd   

Visar vilken väg paraden skall gå, hjälper deltagarna rätt i paraden, presenterar danserna vid dansställen och tillkallar sjukvårdspersonal vid behov

 • Aktivitetsrumsvärd       

Slöjda, pyssla och spela tillsammans med deltagarna som vill använda aktivitetsrummet

 • Extra personal/vägvisare vid gruppernas ankomst, svenska

När grupperna anländer på tisdag och onsdag behövs personal som kan guida grupperna till respektive skola.  Kunna hjälpa till på i första hand svenska men även engelska. 

 • Extra personal/ vägvisare vid gruppernas ankomst, finska

När grupperna anländer på tisdag och onsdag behövs personal som kan guida grupperna till respektive skola.  Kunna hjälpa till på i första hand finska men även svenska och engelska. 

 

Dansinstruktör

Kräver kunskap om danser samt vana från att vara ledare. Instruerar danser till barn på danskurs eller håller i kvällsdanspass

 

Musiker

Kräver spelkompetens och vana att spela till dans. Spelar till kurs, kvällsdans, nattdans eller paraden.

 

Fotograf

Kräver vana som fotograf och att du äger en kamera. Fotografera stämmans olika aktiviteter. Ingen försäljning av bilder kommer att förekomma men vi vill gärna ha aktiviteterna dokumenterade.

 

Ljudtekniker

Kräver ljudteknikerkompetens. Sköter ett professionellt mixerbord och kopplar mikrofoner till instrument och instruktörer.

 

Kanslifunktionär

Kräver viss datorvana. Det är bra om du är en problemlösare. Du ska kunna ta reda på information om det mesta och kommer att tala med få personer åt gången.

 • Bemanning kansliet, svenska

Stå i kansliet innan och under stämman och ta emot dem som behöver hjälp, kunna besvara frågor på i första hand svenska men även engelska. Räkna med alla typer av frågor. Kansliet kommer också att ha egen telefon där frågor kan inkomma. Viss försäljning av BARNLEK-produkter görs i kansliet samt avläsning och, vid behov, påfyllning av RFID-armband. Kansliet kommer också att vara kontakt med Frivilliga resursgruppen (FRG) som kommer att finnas på plats under hela stämman för Första hjälpen med mera.

 • Bemanning kansliet, finsk tolk

Stå i kansliet innan och under stämman och ta emot dem som behöver hjälp, kunna besvara frågor på i första hand finska men även svenska och engelska. Räkna med alla typer av frågor. Kansliet kommer också att ha egen telefon där frågor kan inkomma.  Viss försäljning av BARNLEK-produkter görs i kansliet samt avläsning och, vid behov, påfyllning av RFID-armband. Kansliet kommer också att vara kontakt med Frivilliga resursgruppen (FRG) som kommer att finnas på plats under hela stämman för Första hjälpen med mera.

 • Tolk andra språk

Främst behövs tolkar på finska men eventuellt kan behov finnas av andra språk

 • Kafépersonal

Ha hand om försäljning i vårt eget kafé. Koka kaffe och te, förbereda mackor, sälja godis och drickor, hålla snyggt och prydligt i kaféet.

 

Hantlangare före eller efter stämman

Här ska du kunna utföra begränsade uppgifter efter instruktioner, förflyttning krävs för en del av uppgifterna, för scenbyggande krävs lite styrka och att man är praktiskt tekniskt kunnig. Ytterligare uppgifter kan tillkomma, beskrivningarna ska ses som exempel.

Förarbete: 

 • Packa deltagarpåsar

Innan stämman startar ska deltagarnas påsar packas med material och information. Detta är en punktinsats där det krävs en hel del personal. Detta sker cirka två veckor innan stämman.

 • Förbereda klassrum

Hjälpa till att förbereda klassrum genom att sätta upp lappar på dörrar, stapla möbler, lägga ut hyrda madrasser samt täcke och kudde.

 • Skyltutsättare

På tisdagen och eventuellt onsdagen ska skyltar och vägvisare placeras ut. Det är bra om du har tillgång till bil och är bra på att läsa kartor.

 • Utrusta kansliet

På måndagen ska kansliet utrustas, både med stämmoinformation och teknisk utrustning. Här är det främst bära saker som behöver göras men det är även bra om några kan strukturera var saker ska vara så att flödet i kansliet blir bra.

 • Scenuppsättare före stämman

Under måndagen 10/7 och tisdag 11/7, innan stämman drar igång på allvar ska det sättas upp en scen utomhus och en inomhus i anslutning till ett dansgolv.

Efterarbete:

 • Stänga kansliet

Stämman avslutas på söndagen och alla deltagare ska lämna på söndagen och då ska även kansliet stängas och avslutas. 

 • Återställa klassrum

Ställa tillbaka möbler och kontrollera städning. Samla ihop madrasser, täcken och kuddar.

 • Scennedtagare efter stämman

Under söndagen 16/7 och eventuellt måndag 17/7, efter stämman, ska scenen ner igen.

 

Funktionärspool

Du är en person som kan rycka in med kort varsel och som inte i förväg behöver veta exakt vad du ska göra. Kansliet kommer att ha en pool med personer som snabbt kan hoppa in som funktionärer på olika positioner vid till exempel sjukdomsfall eller tillfälligt behov av att stärka upp en viss position.

ANMÄL DIG SOM FUNKTIONÄR

Välkommen som funktionär!